Káptalanfa

2016.12.19. 19:50

A szeretet összetartó ereje

Káptalanfa - A karácsonyfa fényei mellett a betlehemnél beszélgettek egy pohár tea vagy forralt bor mellett a település lakói szombaton délután.

Tisler Anna

Ahogy közeledett az este, úgy lett egyre hűvösebb, de ez senkit nem tartott vissza attól, hogy kilátogasson az adventi vásárra.

A templomban az ajkai Forrás női kar adott ünnepi hangversenyt. A dalosok már tavaly is szerepeltek a településen.

A hangverseny előtt Kovács Hajnalka, a máltai szeretetszolgálat káptalanfai csoportjának a vezetője köszöntőjében megfogalmazta, hogy az ünnepre a hétköznapokon készülünk fel. Advent az egymás felé fordulásról, a szeretetről, az összetartozásról szól. Lelkünket készítjük fel a karácsony üzenetének a befogadására.

A Forrás női kar tagja, Bíróné Bognár Ágnes (középen) és Bíróné Freimann Mária verset is mondott
Fotó: Tisler Anna

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, hogy advent idején a kisebb és nagyobb közösségek egyaránt készülnek az ünnepre. A Megyeházára Grőber József, Magyarpolány polgármestere elvitte a betlehemi Születés templomából Magyarországra érkezett lángot. Egy gyertyán vagy mécsesen mindenki magával vihette a lángot a saját közösségébe.

Kovács Hajnalka kérdésünkre elmondta, hogy a szeretetszolgálat önkéntesei által szervezett adventi vásár hét esztendős múltra tekint vissza. Mindazt, amit az alkalomra felállított pavilonokban árusítanak, a szeretetszolgálat gyűjtötte és a lakosság ajánlotta fel. A polcokon voltak játékok, mesekönyvek, dísztárgyak.

A vásárban semminek nem volt előre meghatározott ára, mindenki az általa megfelelőnek tartott összeget dobta a becsületkasszába. A lakosok tudták, hogy vásárlásukkal a szeretetszolgálat karácsonyi akcióját támogatják. A befolyt összegből a község rászoruló családjainak ajándékcsomagot állítanak össze a szervezet önkéntesei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!