Karakószörcsök

2015.09.08. 19:25

Két évtizede a közbiztonság szolgálatában

Karakószörcsök - Két évtizedes működését ünnepelte a Karakószörcsöki Polgárőr és Tűzoltó Egyesület a napokban.

Tisler Anna

A 312 lakosú községben kiemelkedően magas, 38 fő az egyesület taglétszáma. Szabó László elnök ünnepi beszédében köszönetet mondott a tagoknak, akik szabad idejükből áldoznak arra, hogy a község közbiztonságát megőrizzék. Az elnök megköszönte a települési önkormányzat, a rendőrség, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége, valamint a Belügyminisztérium támogatását. Az ünnepi közgyűlésen részt vett Kovács Imre, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége elnöke, aki köszöntőjében kiemelte, a polgárőrök szakszerűen, fegyelmezetten látják el feladatukat. A Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség Elnöke, Igaz Sándor örömét fejezte ki, hogy az Egyesület tevékenységi körét kibővítette tűzoltási feladatokkal is. A tűzoltó felszerelések, ruházat beszerzéséhez támogató segítését ajánlotta fel.

A polgárőrség tagjai az egyesület fennállása huszadik évét ünnepelték
Fotó polgárőrség


A polgárőrök gyalogos szolgálatot látnak el, vagy saját gépkocsijukat használják a járőrözéskor. Nemrég pályázaton nyertek egy kisbuszt, amelyet hamarosan átvehetnek. A járőrszolgálat ellátásához a szükséges ruházatot és felszerelést az egyesület biztosítja. Az ünnepi alkalommal jutalmazták a kiemelkedő munkát végzőket is. Kovács Imre l. Szent László emlékplakettel ismerte el Szabóné Piriti Márta polgárőr, a település polgármestere valamint Nagy István munkáját. Zabó Attila a helyi egyesület titkára elismerő oklevelet nyújtott át a három alapító tagnak, akik megszakítás nélkül máig polgárőrként tevékenykednek, Nagy Istvánnak, Tóth Józsefnek és Szabó Lászlónak, valamint a kiemelkedő munkát végző Somogyi Eszternek, Csikós Dezsőnek és Takó Ferencnek. Az ülést követően tűzoltó autó bemutató, sétakocsikázás majd kulturális műsor várta az ünnepelteket, akiket a kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület táncosai, a káptalanfai Nasirah hastánc csoport, az Együtt Karakószörcsök Kultúrájáért Egyesület tagjai, Horváthné Hollenczer Anita énekes, valamint Márió, a harmonikás szórakoztatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!