Karakószörcsök

2015.09.12. 09:04

Két évtizede önkéntesként a közbiztonság szolgálatában

KARAKÓSZÖRCSÖK - Két évtizedes működését ünnepelte a Karakószörcsöki Polgárőr és Tűzoltó Egyesület a napokban. A 312 lakosú községben kiemelkedően sokan, 38 -an alkotják az egyesületet.

Tisler Anna

Szabó László elnök ünnepi beszédében köszönetet mondott a tagoknak, akik szabad idejükből áldoznak arra, hogy a község közbiztonságát megőrizzék. Az elnök megköszönte a települési önkormányzat, a rendőrség, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége, valamint a Belügyminisztérium támogatását. Az ünnepi közgyűlésen részt vett Kovács Imre, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége elnöke, aki köszöntőjében kiemelte: a polgárőrök szakszerűen, fegyelmezetten látják el feladatukat. A Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Igaz Sándor örömét fejezte ki, hogy az egyesület tevékenységi körét kibővítette tűzoltási feladatokkal is. A tűzoltó felszerelések, ruházat beszerzéséhez támogató segítését ajánlotta fel.

A polgárőrség tagjai az egyesület fennállása huszadik évét ünnepelték Fotó: polgárőrség

Nemrég pályázaton nyertek egy kisbuszt, amelyet hamarosan átvehetnek. A járőrszolgálat ellátásához a szükséges ruházatot és felszerelést az egyesület biztosítja. Az ünnepi alkalommal jutalmazták a kiemelkedő munkát végzőket is. Kovács Imre l. Szent László emlékplakettel ismerte el Szabóné Piriti Márta polgárőr, a település polgármestere valamint Nagy István munkáját. Zabó Attila a helyi egyesület titkára elismerő oklevelet nyújtott át a három alapító tagnak, akik megszakítás nélkül máig polgárőrként tevékenykednek, Nagy Istvánnak, Tóth Józsefnek és Szabó Lászlónak, valamint a kiemelkedő munkát végző Somogyi Eszternek, Csikós Dezsőnek és Takó Ferencnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!