Karakószörcsök

2015.12.23. 20:39

Ünnepi fények között

Karakószörcsök - Az adventi készülődés forgatagában is meg lehet állni, sőt meg kell állni ahhoz, hogy igazán át-érezzük a karácsonyi ünnep fontosságát - hangsúlyozta Szabóné Piriti Márta polgármester.

Penk Tímea

Az önkormányzat három éve szervez közös gyertyagyújtással és műsorral egybekötött meghitt összejövetelt karácsonyi várakozás idején, amely hétről hétre többeket vonzott a parkba. Megtelt a katolikus templom az advent negyedik vasárnapján rendezett ünnepen, az ajkai Szent Cecília Kórus hangversenyén.

Megtelt a templom az advent negyedik vasárnapján rendezett ünnepen
Fotó: karakószörcsöki önkormányzat

- Csodálatos élmény volt, mikor a parkban az est csendjében, az ünnepi fények sugarában felcsendült a kórus éneke. A templomban minden ülő- és állóhely megtelt, ami azt bizonyítja, hogy egyre többen igénylik a közös lelki készülődést a legszebb ünnepre - fogalmazott a polgármester. Somlai Péter esperes misét celebrált, köszönetét fejezte ki a szervezésért, hálás volt a szép közös ünneplésért.

A rendezvény után a képviselő-testület látta vendégül a részvevőket, akik közül többekben gyermekkoruk legszebb emlékét idézte az este.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!