Karakószörcsök

2016.05.24. 07:25

Baleset Karakószörcsökön: élesben kellett vizsgázniuk az önkéntes tűzoltóknak

Karakószörcsök - Mire kiértek a hivatásos tűzoltók, helyi önkéntesek eloltották a lángokat – tájékoztatta lapunkat Szabóné Piriti Márta polgármester.

Penk Tímea

– Sajnos hamar hasznosítani kellett az önkéntes tűzoltó tanfolyamon tanultakat a karakószörcsöki Polgárőr és Tűzoltó Egyesület tagjainak, amikor a községben árokba csapódott és kigyulladt egy személygépkocsi. A sofőr komolyabb sérülés nélkül ki tudott szállni a járműből, azonban az autó hamarosan lángra kapott – számolt be Szabóné Piriti Márta.

Fotó: Tűzoltó egyesület

Az egyesület egyik tagja, Takó Bálint épp a helyszínen járt, a lélekjelenlétének és a gyors intézkedésnek köszönhetően perceken belül további segítség érkezett. Az egyesület tagjain kívül a lakosság is segítséget nyújtott, mire az ajkai tűzoltók megérkeztek, a helyiek a saját felszerelésükkel eloltották a tüzet.

– Ismét igazolódott, hogy a bajban milyen összefogásra és önzetlen segítségnyújtásra képesek az emberek, nemcsak az önkéntes tűzoltók és a helyi lakosság, hanem az éppen arra közlekedő Ajka–Csögle menetrendszerinti járat sofőrje és utasai is. A segítő karakószörcsökiek között volt Ferenczy Zoltán,  Zabó Mirtill, Molnár Lajos, Kárpáti Róbert, Nemes Károly, Bodó Sándor, Ferenczy Vilmos, Hardi Gellért és Borsath Lászlóné – ismertette a polgármester. Hozzátette, hogy a Polgárőr és Tűzoltó Egyesület tagjai egy negyven órás tanfolyamon vetettek részt az Ajkai Tűzoltósággal tavaly kötött megállapodásának köszönhetően. Nemcsak a tűzoltáshoz szükséges felszerelések használatát sajátították el, hanem az azonnali biztosítási intézkedések módját, menetét és a mentés szervezését is.

– A tanfolyam végén sikeres vizsgát tettek az önkéntes tűzoltók, ám az igazi vizsga ebben az éles helyzetben valósult meg, ahol kitűnőre vizsgáztak szakmából és emberségből egyaránt – hangsúlyozta Szabóné Piriti Márta, aki a település többi lakójával együtt büszke a segítőkész közösségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!