Karakószörcsök

2016.12.13. 20:25

A szeretet összetartó erő

Karakószörcsök - Közösségünket, amelynek tagjai advent vasárnapjain összegyűlnek, hogy részt vehessenek a gyertyagyújtáson, a szeretet tartja össze, fogalmazta meg Szabóné Piriti Márta polgármester vasárnap, a harmadik gyertya meggyújtásakor.

Tisler Anna

Várjuk a karácsonyt, és a várakozás is olyan csodálatos, mint maga a közelgő ünnep. Az adventi koszorú a település központjában a téren áll. A köszöntő után Kreitzer Jánosné mondott egy verset, majd a Magyarpolány hangja kórus énekelt. A két éve egy templomi kórusból alakult települési dalkör tagjai a templomban a szentmisén is közreműködtek, majd azt követően hangversenyt adtak.

Somlai Péter plébános a fogyasztói társadalomról beszélt, mögötte a Magyarpolány hangja kórus tagjai
Fotó: Tisler Anna

A misén Somlai Péter plébános arról szólt, milyen káros, lelket romboló és közösségeket szétziláló a napjainkban tapasztalható közöny. A szeretet, a segítőkészség, a jócselekedet kiveszik a közönyös emberből. Ő sem ad jót, és a felé áramló jó befogadására sem alkalmas. A fogyasztói társadalomban élő ember hamar elveszíti önmagát.

Gondolatait elkezdi uralni a technika, a pénz, a divat, a különféle irányzatoknak való megfelelés, miközben talán észre sem veszi, hogy eltávolodik a helyes úttól és Istentől. Karácsony, és az ünnepre való lelki felkészülés segít, hogy visszataláljunk Istenhez és az örök emberi értékekhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!