feljelentés

2019.07.13. 07:00

Horogkeresztet festettek a volt zsinagógára és a pártirodára Tapolcán

Horogkereszteket festettek Tapolcán a volt zsinagóga épülete és a helyi Fidesz-iroda falára péntekre virradóra. Az ügyben a párt tapolcai elnöke feljelentést tett, a rendőrségen rongálás miatt indult eljárás.

MTI

Forrás: MTI/Mátyus Tamás

Császár László, a Fidesz–KDNP tapolcai elnöke arról tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát, hogy péntekre virradóra ismeretlenek horogkeresztet fújtak fel a párt belvárosi irodájának falára, valamint a közeli volt zsinagóga épületére. Közölte a hírügynökséggel, hogy a Fidesz–KDNP a leghatározottabban elutasít minden hasonló cselekedetet, valamint elhatárolódnak az önkényuralmi jelképeket használóktól és a várost megrongálóktól.

A Veszprém Megyei Rend­őr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI kérdésére azt közölte: az ügyben rongálás vétségének gyanúja miatt indult eljárás a Tapolcai Rend­őrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.

A távirati iroda helyszíni információi szerint a tapolcai volt zsinagóga falára három, a Fidesz-irodára pedig egy horogkeresztet festettek fel.

A jelenleg művelődési házként működő egykori zsinagógán már péntek délben fehér festékkel átfestették a horogkereszteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!