Kapcsolati erőszak

2023.02.09. 16:30

A falnak csapta felesége fejét, lerúgta az ágyról tévénézés közben - felfüggesztett börtönbüntetés várhat a férjre

A felesége sérelmére testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen.

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a 45 éves, Veszprém vármegyei településen élő elkövető 2016-tól indulatosan, agresszíven viselkedett a feleségével, bántalmazta az asszonyt - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Előfordult, hogy amikor a nő véletlenül sérülést okozott a férje autóján, a férfi a hajánál fogva nagy erővel többször a falnak csapta a felesége fejét, aki emiatt agyrázkódást szenvedett, rosszul lett és kórházba kellett mennie. 

Máskor a sértett frissen operált hasát ütötte, de olyan is előfordult, hogy tévénézés közben lerúgta feleségét az ágyról.

 A férj 2019-től már heti rendszerességgel testileg és lelkileg is gyötörte házastársát, akinek a bántalmazások következtében testszerte keletkeztek kék foltjai. 

A terhelt 2021 novemberében ismét bántalmazta a sértettet, pofozta, többször nagy erővel meglökte, másnap pedig azzal fenyegette a nőt, hogy kidobja a lakásból, miközben szétszórta a ruhákat a lakásban. A sértett ekkor félelmében értesítette a rendőrséget. 

Az ügyészség a bántalmazó férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!