a kicsik is segítettek

2019.06.10. 07:00

A baleset-megelőzésről tanácskoztak Balatonalmádiban

A Városi Balesetmegelőzési Bizottság ülésén a balatonalmádi óvodások tartottak közlekedésbiztonsági bábelőadást.

police.hu

Az Almádi Magocskák Óvoda Mókus csoportja

Forrás: police.hu

Meglepetéssel várták a szervezők a meghívott vendégeket a Balatonalmádi Rendőrkapitányság tanácstermében megtartott baleset-megelőzési tanácskozáson június 5-én. A Városi Balesetmegelőzési Bizottság ülésére érkezők az értekezlet előtt az Almádi Magocskák Óvoda Mókus csoportjának közlekedésbiztonsági bábelőadását nézhették meg. A kicsik a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapszabályait dolgozták fel saját készítésű bábokkal és díszlettel.

Ezt követően Papp Csongor címzetes rendőr alezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője adott tájékoztatást az elmúlt egy év baleseti helyzetéről. A legfőbb baleseti okok között megemlítette a gyorshajtást, az elsőbbség meg nem adását és az előzési szabályok megszegését.

A nyári szezonra tekintettel az értekezletre meghívott vízimentő a strandokon a vízben való tartózkodás kapcsán elmondta, hogy vízibiciklivel, szörffel csak a bójával kijelölt területen kívül lehet tartózkodni, és felhívta a figyelmet a viharjelzés fontosságára is!

Az Almádi Magocskák Óvoda Mókus csoportja
Fotó: police.hu

A tanácskozás végén Stanka Mária rendőr őrnagy, a rendőrkapitányság megelőzési munkatársa a Hallgatsz vagy hallasz? elnevezésű kampányt ismertette a jelenlévőkkel. Elmondta, hogy a gyalogosok gyakran használnak okostelefont és egyéb eszközöket közlekedésük közben is, melyek elvonják a figyelmüket a környezetükről és a rájuk veszélyt jelentő tényezőkről.

Stanka Mária rendőr őrnagy a Hallgatsz vagy hallasz? elnevezésű kampányt ismertette a jelenlévőkkel Fotó: police.hu

Több olyan baleset történt, amikor az áldozat figyelmetlensége is közrehatott annak bekövetkezésében. Erre hívja fel a figyelmet a kampány, amely nemcsak a gyalogosokat, hanem a kerékpáron, valamint gépjárműben utazókat is megszólítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!