Pénzbüntetés

2019.03.11. 07:00

Az árokban kötött ki a betegszállító autó Vinárnál

Pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság azt a gépkocsivezetőt, aki az árokban kötött ki autójával.

MÁTÉTELKI ANDRÁS

Az eset még 2016 decemberében történt, amikor a 32 éves Ny. V. által vezetett Ford Transit Vináron haladt át Marcalgelyi felé. Száraz, hibátlan állapotú úttesten közlekedett a betegszállító jármű, amikor vezetője a Köztársaság utcában egyszer csak jobbra letért az útról, s az egyik ház előtti betonhídnak ütközött 36–40 kilométeres sebességgel.

A jobb első ülésen utazó férfi – a sofőr testvére – nem volt bekötve, ennek ellenére megúszta a balesetet nyolc napon belüli sérüléssel. Egy hölgy, aki a hátsó ülésen foglalt helyet, már nem volt ilyen szerencsés – ő sem kötötte be magát.

Neki több hónapra volt szüksége ahhoz, hogy felépüljön, ugyanis a keze és a lába is eltörött.

A gépkocsivezető arra hivatkozott, hogy műszaki hiba miatt sodródott le az útról, amivel a szakértő nem értett egyet. Két utasa nem tudott érdemi vallomást tenni, mert mint mondták, elbóbiskoltak az ütközés előtt. A bíróság ítéletében arra figyelmeztetett, hogy az utasok felelőssége, hogy használják-e a biztonsági övet.

A Pápai Járásbíróság köz- úti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt Ny. V.-t 180 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, s kötelezték a 323 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

A törvényszéken jogerőssé vált a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!