Részegszemüveges biciklizés és drogtotó

2018.07.18. 12:00

Berhidán szerveztek prevenciós programot a rendőrök

Játékos rendőrségi prevenciós programokkal teli délelőttöt szervezett a Várpalotai Rendőrkapitányság a Berhidai Kultúrház és Könyvtárral együttműködve szombat délelőtt.

Leitner Vera

A délelőtt a gyerekek biztonságáról szólt Fotó: Balogh Ákos / Napló

A délelőtt során a rendőrség prevenciós programokat szervezett gyermekek és fiatalok számára egyaránt, akik a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályaival játékos formában ismerkedhettek meg kirakózás, tesztkitöltés révén, de képrejtvények megfejtése is szerepelt a feladatok között.

A délelőtt a gyerekek biztonságáról szólt Fotó: Balogh Ákos / Napló

A gyerekek a bűnügyi filmekből már jól ismert ujj- és tenyérlenyomat készítésének folyamatát is kipróbálhatták, de a délelőtt során tájékoztató előadást is hallhattak a különböző vagyonvédelmi lehetőségekről, módszerekről, illetve a nyári szünet veszélyeiről.

A tizennyolc év feletti érdeklődők gyalogosan, bóják kerülgetésével közlekedve, ügyességi feladatok megoldásával tehették próbára megváltozott képességeiket az úgynevezett részegszemüveg használatával, valamint drogtotót tölthettek ki, melynek értékelésekor új információkhoz jutottak a veszélyes szerek hatásait illetően.

Elérhető volt a délelőtt folyamán a BikeSafe kerékpár-regisztrációs program is, melynek keretében a kerékpárok és tulajdonosaik személyes adatait rögzítette a rendőrség. Ez azért is fontos, mivel hazánkban jelenleg a kerékpároknak semmilyen egyéb egységes nyilvántartási rendszerük nincs, így a rendőrség BikeSafe adatbázisába történő bekerüléssel a kerékpár-tulajdonos adatai, számla, fotók segítségével minden esetben igazolni tudja, hogy adott bringa az ő birtokában van.

A prevenciós délelőtt során ezeken túl az érdeklődők a határvadász-toborzásról is hallhattak információkat, itt a jelentkezés feltételeiről, lehetőségeiről tájékoztatták a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!