Rendőrségi

2015.12.30. 15:50

Betegszállítónak ütközött, halálos balesetet okozott

A Veszprémi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 46 éves férfival szemben.

Napló-információ

A férfi 2014 november végén tehergépkocsijával Balatonfűzfő felől Balatonalmádi irányába haladva egy, az út jobb szélén várakozó betegszállító gépkocsinak ütközött, amelynek egyik utasa a baleset következtében meghalt - közölte a főügyészség. A vádirat szerint az elkövető a hajnali órákban vezette a tehergépkocsit, azonban nem vette észre az úttest jobb szélén tompított világítással, a jobb oldali irányjelző folyamatos használata mellett éppen utasaira várakozó betegszállítót. A vádlott a járművet észlelve fékezni kezdett és a kormányt balra rántotta, azonban a tehergépkocsi kocsiszekrényének jobb oldalával az álló helyzetben lévő betegszállító gépkocsi hátuljának ütközött. Ennek következtében a betegszállító balra megpördült, az út jobb szélén lévő betonpilléren átfordult, majd hátuljával a főút felé fordulva a kerekein megállt. A baleset következtében a gépkocsi hátsó részén elhelyezett hordágyon ülő egyik sértett a helyszínen életét vesztette, míg a gépkocsi többi utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!