A bűnmegelőzés napja

2019.04.24. 14:00

Civil és kormányzati szervek együttműködése Pápán

A kormány 2011. április 12-én alakította meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot, ez a nap az idei évtől a nemzeti bűnmegelőzés napja.

Polgár Bettina

Császárné Elek Veronika prevenciós kiadványokat adott át az Acsády-iskolában.

Fotó: Polgár Bettina

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója hangsúlyozta, hazánkban a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia végrehajtásával a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot bízták meg, amely civil és kormányzati szervekkel együttműködve dolgozik a cél megvalósításán. Az együttműködés elsősorban a települések biztonsági problémáira, a fiatalok felvilágosítására, az áldozattá válás megelőzésére, az áldozatsegítésre és az elkövetők reintegrációjára fókuszál.

A bűnmegelőzés napján a közös erőfeszítésre, a széleskörű összefogás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Császárné Elek Veronika prevenciós kiadványokat adott át az Acsády-iskolában.
Fotó: Polgár Bettina

– Iskolákat kerestünk fel, ahol prevenciós foglalkozásokat tartottunk. Szó esett többek között az internet veszélyeiről, az erőszakos bűncselekményekről, a drogfogyasztás következményeiről, a családon belüli erőszakról, illetve a külföldi munkavállalás veszélyeiről és az áldozattá válás elkerüléséről is beszéltünk a gyerekekkel.

Egy helyi nyugdíjasklubot is felkerestek, ahol a besurranások, a betörések, a trükkös lopások megelőzéséről, az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatoknak álcázott árubemutatók veszélyeiről és az unokázós csalások megelőzéséről tájékoztatták az időseket.

A bűnmegelőzés napján kitelepültek a pápai Acsády iskolába is, ahova bűnmegelőzési kiadványokat vittek, a körzeti megbízottak pedig ilyen kiadványokat adtak át több vidéki polgármesternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!