minden napra egy tűzeset?

2019.01.31. 07:14

Családi ház égett Királyszentistvánon, ketten megsérültek (frissítve)

Kigyulladt egy lakóház Királyszentistvánon, a Fő utcában csütörtökön hajnalban.

Kovács Erika, veol.hu

Fotó: katasztrófavédelem

A mintegy százhúsz négyzetméteres épület utcafronti szobájában keletkezett a tűz – adja hírül a katasztrófavédelem.

A helyiség kiégett, de a tetőtérre nem terjedtek át a lángok, amelyeket a balatonfűzfői és a veszprémi hivatásos tűzoltók fojtottak el. Az egységek egy gázpalackot is kihoztak a házból.

A tűzeset során két ember könnyebben megsérült, őket kórházba szállították a mentők.

Munkatársunk friss információi szerint a két lakót könnyebb sérüléssel szállították a mentősök kórházba, amikor kigyulladt egy idős pár háza Királyszentistvánon csütörtökön. A tüzet a veszprémi és a balatonfűzfői tűzoltók oltották el, a helyszínen dolgozott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is, tudtuk meg Stern Pétertől, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől. Úgy tudjuk, a házban ketten élnek, és egy szoba égett ki.

Szerdán hajnalban Gannán, a Fő utcában gyulladt ki egy lakóépület tetőszerkezete, előtte már huszonhat hasonló tűzeset történt januárban Veszprém megyében. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság összefoglalta, mire érdemes figyelni, hogyan előzhetjük meg a hasonló tűzeseteket, erről szóló cikkünk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!