ezen ne múljon

2019.01.23. 11:00

Diploma kellett az álláshoz – a pápai férfi készített magának egyet

Közokirat-hamisítás bűntette miatt indult nyomozás egy 29 éves pápai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

Polgár Tibor

Fotó: police.hu

Az eljárás adatai alapján egy 29 éves pápai lakos szeptember 12-én álláshirdetésre jelentkezett egy csóti székhelyű céghez. A beosztás betöltéséhez szükséges felsőfokú végzettséget egy elektronikusan benyújtott egyetemi oklevéllel kívánta igazolni, amelyről később, a bejelentést követően a rendőrök megállapították, hogy valótlan adatokat tartalmaz. Az okiraton tévesen szerepelt a felsőfokú oktatási intézmény neve, a megjelölt szak nem létezett, továbbá a feltüntetett azonosító sorszám sem a megjelölt egyetemhez tartozott – tájékoztatta a Naplót a Pápai Rendőrkapitányság. Közölték: a hamis oklevelet benyújtó férfi gyanúsítottként történő kihallgatásakor elmondta, ő készítette a nem valódi bizonyítványt azzal a céllal, hogy megkapja a munkát a cégnél.

A Pápai Rendőrkapitányság a 29 esztendős férfival szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!