Rendőrségi

2011.10.25. 16:09

Drogot csempészett, belehalt - közel fél kiló kokaint találtak a gyomrában

Életét vesztette Peruban egy olasz állampolgár néhány nappal azután, hogy lenyelt több mint 100 darab, összesen 407 grammnyi kokaint tartalmazó kapszulát - adta hírül kedden az Andina perui hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva.

MTI

A 44 éves Roberto Palazzottit még csütörtökön szállították kórházba erős hasi panaszokkal a délkelet-perui Cuzco városában, három nappal később pedig megállt a szíve és meghalt. A boncolás során a gyomrában összesen 103 darab kokainkapszulát találtak, amiből - mint Wesly Astete főügyész elmondta - valószínűsíthető, hogy a férfi kábítószer-kereskedőkkel működött együtt. A helyi drogdílerek gyakran külföldi állampolgárokat használnak a kábítószer kicsempészéséhez.

Idén január és július között a limai repülőtéren 110 külföldi (többek között spanyol, mexikói, holland, portugál, olasz, lengyel, izraeli és thai nemzetiségű) került a hatóságok kezére, mert drogot próbáltak kivinni az országból.

Kedden egy 38 éves spanyol állampolgárt hallgattak ki a limai hatóságok, miután üveggyapottal kibélelt bőröndjében 12,5 kilogramm kokaint találtak. Carlos Lopez Rose a rendőrségnek elmondta, hogy az utazótáskát egy limai hotelben adta át neki egy ismeretlen, és 3 ezer eurót ajánlott fel azért, ha elviszi azt Madridba, ahol visszavette volna tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!