„Bringázz a nyárba!”

2018.06.18. 14:00

Együtt kerékpároztak rendőrök és gyerekek Veszprémben

Közlekedésbiztonsági délelőttöt tartottak a rendőrök a veszprémi általános iskolásoknak a szünidő biztonsága miatt, mondta el Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

 Adamovics László rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a szabályosokról beszélt a diákoknak   Fotó: Rendőrség

A Veszprémi Rendőrkapitányság Városi Baleset-megelőzési Bizottsága 2018 június 15-én a Deák Ferenc Általános Iskola diákjainak tartott közlekedésbiztonsági foglalkozást azzal a céllal, hogy a gyerekek figyelmét felhívja a biztonságos közlekedésre. Adamovics László rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a szabályosokról beszélt a diákoknak, miközben egy helyi kerékpáros szaküzlet munkatársai minden diák kerékpárjának műszaki állapotát, illetve a kötelező felszerelést átvizsgálták, a kisebb műszaki hibákat pedig azonnal kijavították.

Adamovics László rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a szabályosokról beszélt a diákoknak Fotó: Rendőrség

 

Az előadás után egy túrára indultak a rendőrökkel a kerékpáros gyerekek, így a gyakorlatban is megtapasztalhatták a szabályokat, így például azt, hogy a gyalog- és kerékpárút baloldali részén kell a kétkerekűvel közlekedni, ha a jobboldali részt a gyalogosoknak jelölték ki.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!