Rendőrségi

2014.09.12. 07:54

Eljárás baleset okozása miatt: Egyik autó megpördült, a másik az árokba csúszott

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás egy 36 éves lesencetomaji férfi ellen. A baleset vizsgálatát a Tapolcai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a napokban fejezte be és a férfi ellen vádemelést kezdeményezett.

Az eljárás adatai szerint Sz. Barnabás 2014. június 29-én 19 óra körüli időben a 84. számú főútvonalon közlekedett személygépkocsijával, Balatonederics felől tartott Sümeg irányába. Haladása során egy mellékútra kívánt bekanyarodni, azonban nem győződött meg arról, hogy megkezdte-e másik jármű az előzését. A manővert nem tudta befejezni, ugyanis a mögötte haladó autó sofőrje már előzésben volt és áttért a másik forgalmi sávba. A két személygépkocsi összeütközött, a vétlen sofőr autója megpördülve az útszéli füves területen landolt, a másik pedig az árokba csúszott. A baleset során a gépkocsik vezetőin kívül a vétlen sofőr autójában utazó 3 személy is megsérült.

Sz. Barnabás ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt eljárás indult, amit a Tapolcai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vádemelési javaslattal zárt le, s az ügyben keletkezett iratokat a napokban a Veszprémi Járási Ügyészségnek továbbította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!