rendőrség

2019.10.02. 16:00

Fokozott közlekedési ellenőrzés volt Várpalotán és környékén

Az akció célja az ittas járművezetők, illetve a vezetés közben kézben tartott mobiltelefont használók forgalomból történő kiszűrése, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése volt.

police.hu

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai közlekedési akciót tartottak 2019. október 1-jén Várpalotán, illetve a környező településeken. A rendőrök fokozott figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, valamint az ittas járművezetők és a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon készüléket használók kiszűrésére. Az akció során huszonkilenc sofőrrel szemben alkalmaztak alkoholszondát, mely három esetben mutatott pozitív eredményt. A rendőrök két személy ellen büntetőeljárást, míg egy fővel szemben közigazgatási eljárást indítottak ittas járművezetés miatt.

Az igazoltatott járművezetők közül egy sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt, négy járművezetővel szemben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki, amiért a biztonsági öv használatát elmulasztották.

A Várpalotai Rendőrkapitányság az elkövetkezendő hetekben is több alkalommal tart fokozott közlekedési ellenőrzéseket Várpalotán és a környező településeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!