elítélték

2018.12.18. 09:25

Gyermekeivel szenvedett motoros balesetet az ittas anya

A Pápai Járási Ügyészség bíróság elé állított egy 38 éves nőt, aki 2018 júniusában ittasan vezetett segédmotor-kerékpárjával szállította két kiskorú gyermekét, amikor a motorral megcsúszott és elesett.

Veol.hu

A nő, miután szeszes italt fogyasztott, két Pápa környéki falut összekötő úton közlekedett a segédmotor-kerékpárjával, és azon bukósisak nélkül, utasként vitte 12 és 8 éves gyermekeit.

Az elkövető a motorral megcsúszott és elesett, minek következtében a gyermekek nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos és horzsolásos sérüléseket szenvedtek. A nő az otthonából értesítette a rendőrséget a történtekről.

A vádlott cselekményével a KRESZ több rendelkezését megszegte, s ezáltal kiskorú gyermekei testi épségét sértette és veszélyeztette.

A Pápai Járásbíróság jogerős ítéletében a nőt az ügyészi indítványnak megfelelően bűnösnek mondta ki 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségében, s ezért végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte – írja a Veszprém Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!