Rendőrségi

2011.06.08. 05:26

Halál a határátkelőnél: a veszprémi férfi belerohant egy kamionba

Halálos közlekedési baleset történt szerdán hajnalban az M70-es autóút szlovén-magyar határhoz közeli szakaszán, a Letenye felé vezető oldalon. Információnk szerint az áldozat egy 54 éves veszprémi férfi, aki egy Fiat Ducato típusú gépkocsit vezetett.

Gyuricza Ferenc

 

 

A baleset kettő óra 50 perckor történt, közvetlenül a határmetszési pont után, már magyar oldalon történt. A Szlovéniából Letenye irányába tartó furgon vezetője egyelőre tisztázatlan ok miatt hátulról rohant bele az előtte haladó ugyancsak magyar rendszámú kamionba. A Fiat típusú gépkocsit vezet férfi a helyszínen életét vesztette, holttestét a lenti tűzoltók szabadították ki az összeroncsolódott utasfülkéjű autóból. Információink szerint az áldozat egy 54 éves Veszprém megyei férfi.

 

 

- Körülbelül 80-85 kilométeres sebességgel haladtam, amikor a furgon hátulról nekem ütközött - mondta a kamion vezetője a helyszínen lapunknak.

A fiatal sofőr magyarázatot nem tudott adni a történtekre. Néhány méterrel odébb egy külföldi turistabusz várakozott, annak utasai is tanácstalanok voltak, mint mondták, semmit nem láttak, később érkeztek a helyszínre. Mások azt mondják, vélhetően gyorsabban ment a furgon a megengedettnél, a roncsolódás alapján legalább 130-140 kilométer/órás sebességgel kellett hajtania.

 

 

 

A baleset után a műszaki mentés és a helyszínelés miatt az autóút Budapest felé vezető oldalát teljes szélességében lezárták, emiatt torlódás alakult ki. Az időközben a helyszínre érkező gépjárművek egy része szlovén területen kényszerült várakozásra. 6 órától az útzárt félpályásra csökkentették, így az egyik sávban megindulhatott a forgalom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!