Rendőrségi

2014.03.15. 09:06

Hamis adatokkal akart új személyi igazolványt készíttetni

Hamis adatokat megadva akart személyi igazolványhoz jutni egy gógánfai férfi.

Egy férfi hamis adatokat tartalmazó új személyi igazolványt akart átvenni 2013. december 4-én a Sümeg Járási Hivatalban. A fiatalember még 2013 októberében jelent meg a hivatalban, hogy bejelentse iratainak elvesztését. Kitöltött egy nyomtatványt, ám az okmányiroda alkalmazottjának már akkor feltűnt, hogy a kinyomtatott adatlapon lévő kép nem hasonlít a férfira. Ő ezt azzal magyarázta, hogy már nem visel szemüveget.

Néhány hónappal később, mikor az igénylő besétált a hivatalba az új igazolványáért, már a körzeti megbízott és járőrtársa várta. Az adatok ellenőrzése után elfogták és előállították a Sümegi Rendőrőrsre H. D. gógánfai lakost, ugyanis megállapították, hogy hamis adatokkal próbált új okmányt kiállíttatni magának.

A 25 éves férfi ellen folytatott nyomozást a Sümegi Rendőrőrs befejezte. A keletkezett iratokat közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal továbbította a napokban a Tapolcai Járási Ügyészség felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!