mámoros hosszú hétvége

2019.06.11. 16:00

Három nap alatt 27 ittas sofőrt kapcsoltak le a rendőrök

A zéró tolerancia ellenére 27 ittas járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök a hosszú hétvégén, közülük egy sofőr balesetet okozott.

Forrás: archív

A megyei rendőr-főkapitányság munkatársai 2019. június 8-án 0 órától 2019. június 10-én 24 óráig összesen 27 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé – írja a police.hu. Közülük egy pápai lakos balesetet okozott, míg 14 ittas sofőrt a Balaton-parti régióban igazoltattak a rendőrök.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 26 éves pápai lakos 2019. június 10-én 2 óra 20 perc körül Skoda típusú személygépkocsijával a 8408-es számú úton közlekedett Ihász irányából a 84-es számú főút felé. Haladása során áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben közlekedő Suzuki típusú autóval. A baleset során a Suzuki vezetője súlyos, három utasa könnyű sérüléseket szenvedett. Az intézkedés során a Skoda sofőrjével szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult, ezért őt további mintavétel céljából előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. Ellene büntetőeljárást indítottak a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!