Akár három évet is kaphatott volna

2020.02.14. 11:00

Ideiglenes német rendszámmal rótta az utakat a veszprémi férfi

Egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség, aki külföldön vásárolt autójára egy másik járműre kiadott ideiglenes rendszámot szerelt fel.

Fotó: Archív

A 23 éves férfi 2019 szeptemberében Németországban vásárolt egy személygépkocsit, amelyet ideiglenes rendszámmal hozott haza. Két héttel később a férfi a veszprémi használtcikk piacon egy másik járműről levett, ideiglenes német rendszámot szerelt fel a saját gépkocsijára, majd ezzel közlekedett Veszprémben, amikor rendőri ellenőrzés során fény derült a rendszám jogtalan használatára.

Az egyedi azonosító jel meghamisítása a törvény szerint akár három évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel is büntethető, de jelen esetben az ügyészség a büntetlen előéletű terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!