A hős anya máig nem tért napirendre a történtek felett

2019.07.23. 20:09

Igazi hősök: Összefogással mentettek életet a balatonalmádi strandon

Vízen lebegő testet vett észre egy balatonalmádi strandon az ajkai Danyi Réka július 23-án, hétfőn délután, aki azonnal a vízbe rohant, kihúzta az eszméletlen nőt, akit a parton újraélesztettek.

Kovács Erika

Danyi Réka: Nagyon megkönnyebbültem, amikor meghallottam, hogy lélegzik a nő

Fotó: Kovács Erika/Napló

A háromgyermekes anya máig nem tért napirendre a történtek felett, azt mondta, nagyon megviselte az eset, és nagyon örül annak, hogy a fiatal nő életben maradt.

- Nyíltvízi úszóedző táborba vittem az egyik fiamat Balatonalmádiba, az egyik hotel strandjára, idézte fel a történteket Danyi Réka, majd folytatta: amíg a gyerekek a vízben edzettek, ő a parton, egy padon ült, nézelődött. Egyszer csak az egyik lejáró előtt néhány méterrel beljebb, meglátott valakit fejjel lefelé fekve a vízen. Elsőre azt gondolta, valaki bizonyára lebukott a víz alá, majd feljön, az ő gyerekei is szoktak ilyesmit tenni. Aztán nézte tovább a fekvő embert, aki nem akart felszínre jönni.

Danyi Réka: Nagyon megkönnyebbültem, amikor meghallottam, hogy lélegzik a nő
Fotó: Kovács Erika/Napló

- Felálltam, odasiettem a lejárathoz, és közelebbről is néztem mi történhetett, a lebegő test nem mozdult, erre belerohantam a vízbe, közben hirtelen elborzasztott a gondolat, meg kell fognom egy halott embert, mert azt gondoltam, már nem él. Nem volt kérdés, tudtam, akkor is ki kell húznom a vízből, mondja könnyeivel küszködve Réka. Elmondta, ahogy nyúlt a vízen fekvő nő felé, megfogta a kezét, mire ő féloldalasan kifordult a vízből, Réka segítségért kiáltott.

Megkezdték az újraélesztést

Közben vonszolta-húzta kifelé a nőt a vízből a kijárathoz. Ott a válla alá nyúlt, akkor látta meg a nő fél arcát, ami már lila volt, Réka ismét kiáltott, hogy jöjjön már valaki segíteni. Erre odament két férfi, és velük együtt kivitték a nőt a partra.

– Amikor mondták, hogy lélegzik, nagyon megkönnyebbültem, aztán láttam egy vízi mentőt, és egy idősebb nőt, akik megkezdték az újraélesztését, beszélt a nem mindennapi esetről az ajkai nő.

Szabadnapos rendőr is segített

Aradi Virág, megyei rendőrségi sajtóreferens a történtekről egyebek mellett közölte, Büki Zsolt százados, a Balatonalmádi Rendőrkapitányságtól szabadidejében vízi mentő polgárőrként teljesített szolgálatot hétfőn a helyi strandon, amikor egy nő segítséget kért tőle, ugyanis a vendégek észrevettek a strandi lépcsőlejáró előtt egy vízben lebegő testet.

Büki Zsolt százados
Fotó: Kovács Erika/Napló

A szabadidős rendőr a vízi mentővel azonnal a helyszínre ment, ekkorra a fürdőzők már kihúzták a partra az eszméletlen nőt, és egy vendég megkezdte a segítségnyújtást. A vízi mentő szabad légutakat biztosított neki, Büki Zsolt rendőr százados átvette a mellkasi kompressziót, és a nő pár perc múlva életjeleket adott. Stabil oldalfekvésbe helyezték, a mentősök stabilizálták az állapotát, és kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!