életmentés

2018.11.25. 17:15

Igazi hőstett: kimenekítette egy égő ház lakóját a zirci rendőr

Kimenekítette egy égő ház lakóját Zircen, Hunyadvári Antal rendőr törzszászlós, Zirci Rendőrőrs szolgálatparancsnoka, és ezzel feltehetően az életét is megmentette, közölte Kucsera Katalin megyei sajtóreferens.

Kovács Erika

Forrás: illusztráció

Hunyadvári Antal szolgálatparancsnok november 21-én este, két robbanást hallott, amely – mint később kiderült – két PB gázpalack robbanásakor történt. A hangra Hunyadvári Antal törzszászlós kirohant a Zirci Rendőrőrs épületéből, és azt látta, a szomszéd utcában ég egy ház. A szolgálatparancsnok a lángoló ház tulajdonosát kisegítette az épületből, majd a szomszédok értesítését is megkezdte a közben helyszínre érkező Simon Balázs törzszászlós és Papp Gyula zászlós segítségével. Időközben a zirci és a veszprémi tűzoltók is megérkeztek, és megkezdték az oltást, miután még egy PB gázpalack került elő a lángoló házból, ami még nem robbant fel. A gyors intézkedés miatt senki nem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!