Halálfélelmet keltett

2019.08.10. 07:27

Inotai munkahelyén rosszul lett, majd riasztófegyvert fogott a mentősökre, hogy ne vigyék kórházba

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt egy férfival szemben, aki riasztófegyvert fogott a mentősökre, hogy ne vigyék kórházba, közölte Kulmanné Cs. Varga Edit vezető ügyész, főügyészségi szóvivő helyettes.

Kovács Erika

A középkorú férfi saját lábán sétált be az orvoshoz, feltehetőleg több napos infarktus panaszai miatt

A büntetlen előéletű, 32 éves férfi tavaly októberben ivott, majd inotai munkahelyén rosszul lett, ezért kihívták hozzá a mentőket. A mentőautóba beszállt, de menetközben meggondolta magát, és követelte a mentőautóban a mentőtiszttől-, és ápolótól, hogy álljanak meg, ne vigyék kórházba. A mentősök próbálták elmagyarázni neki, hogy az ő érdekében viszik kórházba, mire a férfi elővett a táskájából egy valódi lőfegyverhez hasonló riasztófegyvert, és ráfogta a mentőtisztre, ismételten követelve, hogy álljanak meg.

Eközben a riasztófegyver billentyűjét is meghúzta, de az nem sült el, majd ismét felhúzta a fegyvert, amelynek csövét előbb a mentősökre, majd saját homlokára irányította.

A mentősök halálfélelmükben valódinak hitték a fegyvert, ezért a gépkocsivezetőnek szóltak, hogy álljon meg. A férfi ekkor nyugodott meg, a fegyvert elrakta a táskájába, majd ezután már azt is hagyta, hogy a táskát a mentősök elvegyék tőle. Végül a férfit rendőri kísérettel sikerült kórházba vinni, ahol ellátták, majd hazaengedték. A járási ügyészség vele szemben felfüggesztett börtönbüntetést-, és a riasztófegyver elkobzását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!