sisak sem volt senkin

2019.07.10. 17:30

Ittasan, jogosítvány nélkül szállított motoron gyermekeket az ajkai férfi

A vádirat szerint egy Ajkához közeli faluban élő férfi az élettársának kislányát, és a rá bízott kisfiút a motor lábtartó részére állította, hogy a kisfiút hazaszállítsa.

Kovács Erika

Vádat emelt az Ajkai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése és ittas vezetés miatt egy 56 éves férfival szemben, aki 2018 júliusában két ötéves gyermeket a segédmotor-kerékpár lábtartóján szállított vezetői engedély nélkül, ittasan, derült ki Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivő tájékoztatójából.

A vádirat szerint egy Ajkához közeli faluban élő férfi az élettársának kislányát, és a rá bízott kisfiút a motor lábtartó részére állította, hogy a kisfiút hazaszállítsa. A férfinek nem volt érvényes vezetői engedélye és kötelező felelősségbiztosítása, valamint bukósisak nélkül, ittasan közlekedett, amikor egy járőr igazoltatta.

Az ügyészség indítványozta, hogy az Ajkai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével hozzon büntetővégzést, amelyben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!