Rendőrségi

2012.11.10. 08:16

Ittasan, késsel fenyegette családját az apa

Ideiglenes megelőző távoltartásról határoztak a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon, miután egy családi vita és fenyegetés helyszínén kellett intézkedniük - írja a police.hu.

Napló Online

Egy balatonakali lakos telefonon tett bejelentést 2012.11.08-án délután, hogy a lakásukban édesapja ittas állapotban van, és késsel hadonászik felé, azzal megfenyegette. A bejelentő a kést az apja kezéből kiütötte és ezután értesítette a rendőrséget. A körzeti megbízott szolgálatban lévő járőrpáros ezt követően a helyszínen megjelent és mindegyik felet meghallgatta. A járőrök az adatgyűjtés során megállapították, hogy a felek között már korábban is többször volt szóváltás, ami már napi rendszerességgel előfordult. Az apáról kiderült, hogy mindennap ittas állapotba kerül, amely hatására feleségét és fiát is folyamatosan zaklatja.

Az intézkedő körzeti megbízottak a férfit a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra előállították, ahol ideiglenes megelőző távoltartást elrendelő határozatukat meghozták. A felek meghallgatásáról jegyzőkönyv, a tett intézkedésekről pedig rendőri jelentés készült.

A keletkezett iratokat a rendőrkapitányság munkatársai megküldték a Veszprém Megyei Főügyészségnek, amellyel párhuzamosan a Veszprém Városi Bíróságnál kezdeményezték a megelőző távoltartás elrendelését. A sértetteknek 30 napjuk van nyilatkozni, hogy élnek-e magánindítvánnyal az apa ellen.

Forrás: police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!