közlekedésbiztonság?

2019.05.17. 12:20

Ittas sofőrt fogtak Sümegen, Veszprémben és Dabronyban, de nem csak ez volt a probléma

Az elmúlt napokban több ittas vezetőt is igazoltattak a rendőrök.

police.hu

Fotó: police.hu

Ittasan a segédmotoron

A Tapolcai Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított az 55 éves sümegi férfi ellen.

Május 14-én, kedden, Sümegen igazoltattak a rendőrök egy segédmotoros férfit -tudtuk meg a rendőrségtől. A szondás ellenőrzés során pozitív eredményt kaptak, így további ellenőrzésre bevitték az őrsre.

Eközben kiderült, hogy a motorost a vezetéstől eltiltották, ezért őrizetbe vették.

Az ittas vezetés miatt büntetőeljárás, az eltiltás alatti vezetés miatt szabálysértési eljárás indult ellene.

Átengedte a vezetést ittas barátjának, akinek jogosítványa sem volt

Járművezetés tiltott átengedése miatt indult büntetőeljárás egy 30 éves veszprémi férfi ellen, míg barátjának ittas járművezetésért, illetve egyéb közlekedési szabálysértések elkövetéséért kell felelnie.

A járőrök 2019. május 16-án 23 óra körül Veszprém belterületén észleltek egy bukósisak nélkül, a járdán segédmotor-kerékpárral közlekedő férfit, aki egy utast is szállított járművével. Az ellenőrzés során a 31 éves egyházaskeszői sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök megállapították továbbá azt is, hogy a férfi nem rendelkezik vezető engedéllyel és a segédmotor-kerékpár a rajta utasként tartózkodó 30 éves veszprémi lakos tulajdonát képezi.

A járőrök mindkét személyt előállították a helyi rendőrkapitányságra. A 30 éves veszprémi férfi ellen a járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, míg barátja ellen a rendőrök ittas járművezetés miatt büntetőfeljelentést tettek, az engedély nélküli vezetés, valamint a bukósisak használatának hiánya miatt pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Nem elég, hogy ittas volt, nem volt jogosítványa sem és a biztonsági övet sem használta

A devecseri rendőrök előállították a helyi rendőrőrsre a 40 éves sofőrt.

A Devecseri Rendőrőrs járőrei 2019. május 16-án 18 óra körül Dabronyban igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 40 éves helyi lakost. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pedig pozitív értéket mutatott, és a biztonsági övet sem használta.

A 40 éves férfit további mintavétel céljából előállították a helyi rendőrőrsre. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárás indult, az engedély nélküli vezetés elkövetése miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek a rendőrök. A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt pedig közigazgatási bírságot szabtak ki a dabronyi lakossal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!