jó hír

2019.04.18. 07:00

Káptalanfai családi mészárlás: hazamehetett az életveszélyesen megsérült kislány

Hazamehetett az ünnepekre szerdán a hároméves Brigitta, aki három hónapot töltött kórházban, mondta el boldogan Orsós Valéria, a káptalanfai kislány édesanyja, amikor felkerestük a családot, a hazaérkezésük után.

Kovács Erika

Valéria nagyon boldog, hogy végre magához ölelheti otthonukban kislányát, Brigittát

Fotó: Kovács Erika/Napló

Kitörő örömmel, és húsvéti csomaggal fogadták a testvérei Brigittát, egyik nővére, Szabina pedig szív alakú tortát sütött neki, mondta el az édesanya, aki végre együtt lehet legkisebb gyermekével is a káptalanfai otthonukban. A kislány édesanyja ölében sapkát viselt, de Valéria egy gyógyászati bukósisakot is mutatott. Ezt kell viselnie a gyermeknek napközben, mert sérülése miatt hiányzik egy darab a koponyájából. Az anya úgy tudja, a hiányzó rész pótlásáról később beszélnek az orvosok. Brigittának gyógyszert kell szednie, meg gyógytornára is szüksége van itthon is, mert még nem tud járni.

A kislányt három hónap után két hétre, a húsvéti ünnepekre engedték haza az egyik budapesti kórházból. Hogy meddig kell még kórházban maradni, azt nem lehet tudni. – Brigitta jókedvű nagyon, játszik a többiekkel, és a kedvencét a disznóhúsos rizottót főztem neki, mondta el Valéria. Édesapját, ha keresi, a család azt mondja neki, hogy dolgozik. A kislánynak majd fokozatosan mondják el, hogy édesapja sajnos már soha többé nem lehet velük, mert meghalt a lövöldözésben. Valéria arról is beszélt, hogy az életveszélyesen megsérült, 22 éves Szabina is jól van, a család nem beszél a borzalmakról, ő viszont minden éjjel álmodik róla, és rosszul alszik a tragédia óta. A temetőbe naponta kimennek. A házban most az anya van hat gyermekével, a másik öt, akik már nagyobbak, külön élnek.

Valéria nagyon boldog, hogy végre magához ölelheti otthonukban kislányát, Brigittát
Fotó: Kovács Erika/Napló

A történtekről korábban megírtuk: egy 57 éves osztrák állampolgárságú, Bécsben élő férfi január 10-én 21 óra körül megjelent 22 éves élettársa szüleinek káptalanfai otthonánál, ahol családi konfliktus miatt először a házban tüzet okozott, majd rálőtt a családra. A támadásban a nő 52 éves édesapja a helyszínen életét vesztette, 40 éves édesanyja súlyosan, a 22 éves nő és hároméves húga életveszélyesen megsérült. A kislányt a lövés mellett egy ütés is érte a fején. A tűztől egy másik, hatéves lánytestvér sérült meg, akit a mentősök a helyszínen elláttak. Az osztrák férfi saját magával és kutyájával is végzett a helyszínen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!