Friss információk a tragédiáról

2019.01.15. 10:01

Káptalanfai mészárlás: megszólalt az anya, az egyik testvér a tragédia helyszínén mutatta meg, mi történt

Erőtlenül, meglőtten, a fejét vállamra hajtva ült a hároméves kislány az ölemben, akit menekülésünk közben még fejbe is ütött fegyverével az osztrák férfi, idézte fel a szörnyű, január 10-i estét az édesanya, aki ő maga is súlyosan megsérült a lövésektől.

Kovács Erika

Lajos, az asszony egyik fia megrendülten áll az udvaron az összeégett , véres bútorok között

Az asszony felfoghatatlan borzalmakról beszélt, egyik fia a helyszínen, a házukban idézte fel a tragédiát.

Riadtan, még mindig a borzalmak hatása alatt húzódik meg a család egyik rokonuk házában, amikor ott jártunk, kedden.

Megtörten, sírva beszélt az édesanya

A meglőtt, 13 gyermekes anya arcán, kezén kötés, és sírva, döbbenten, még mindig rémülten beszélt arról, hogy mi történt náluk január 10-én este. Mutatja, egy lövés átfúródott az arcán, egy másik a kezét érte, ami ettől eltört. Az arca is szilánkosra tört, ezért fémlemezt építettek be neki, hogy tudja mozgatni a száját.

Megtörten, sírva beszélt az édesanya a tragédiáról, ami náluk történt január 10 én este, mindössze néhány perc alatt

-Váratlanul toppant be házunkba akkor este, kilenc órakor a nagyobbik lányom élettársa, majd mondott valamit a lányomnak németül, de azt mi nem értettük. Abban a pillanatban előrántotta a fegyverét, és kétszer a férjem hasába lőtt. Aztán odafordult a nagyobbik lányomhoz, őt is meglőtte, majd felém nézett, a fotelhoz jött, ahol ültem, ölemben a hároméves kislányommal, és az arcomba lőtt, idézte fel a szörnyűséget az asszony. Így folytatta, hirtelen egy villanást érzett az arcában, de a fájdalmat felülmúlta az aggódás gyermekeiért. Azonnal eltakarta kislánya fejét, hogy védje a lövéstől, erre a nő karját találta el egy golyó. Aztán a férfi elővett két üveget, amiket előzőleg egy szatyorban a fotelba tett, az egyik üveget meggyújtotta, majd a konyhába levő ágynál, a csempéhez csapta. Ott, az ágyon ült a hétéves kislány, akinek begyulladt a ruhája, az asszony puszta kézzel próbálta eloltani a lángokat. Aztán meglökte a kislányt az ajtó felé, hogy fusson ki, majd az illető a szobába is bedobott egy égő üveget, ami az ablakhoz csapódott, ott is minden égni kezdett.

– Emlékszem, vérző gyermekkel a kezemben ott álltam rémülten az asztalnál, a férfi a fejemhez tartotta a pisztolyt, amikor a férjem két lövés után, nagy nehezen felállt, megfogta az illetőt, maga felé fordította, de a férfi a férjemet nekilökte a konyhaszekrénynek. Ezután kétszer belelőtt a páromba, aki ezután összeesett, folytatta a szörnyű történetet az asszony. Felidézte, ölében a hároméves kicsivel futott a négyéves lányáért az égő szobába, miközben a férfi odaszorította őket a konyhaajtóhoz, és a hároméves, ölben levő gyerek fejét a pisztolyával fejbe ütötte. A férfi ezután fejbe lőtte a saját kutyáját is, aki pórázon állt mellette, majd azt mondta magyarul, „figyelj”!

Egy plüss maci van a kitört ablak helyén a kiégett szobában

- Azt gondoltam, végünk van, megöl a két kicsi lánnyal együtt, de hirtelen önmagát lőtte fejbe. A két kislányt gyorsan kiadtam a házból a nagyobb fiamnak, hogy fusson a többivel együtt a nagyapjukhoz. Mindenki menekült, nagyobbak a kicsiket vitték a vállukon, szörnyű volt! Nagy nehezen megtaláltuk a férjem telefonját, hívtuk a rendőröket, mondták, már úton vannak, közben kirohantam az utcára is, hogy segítséget kérjek, amikor egyik szomszéd segélykiáltásomra lehúzta a redőnyt, sorolja a borzalmakat az asszony.

Négy éve éltek együtt Bécsben

A nő beszélt arról is, hogy az osztrák úgy ment be a házba, hogy még nem volt kulcsra zárva, ismerte a járást, mert élettársával ünnepeken el szoktak menni Káptalanfára, a családhoz. A férfi szépen eljátszott a gyerekekkel, élettársával is jól bánt, szépen éltek, senki, semmit nem vett észre. Négy éve éltek együtt Bécsben, jó körülmények között, a lánya január elején költözött vissza családjához. Az asszony azt nem tudta megmondani, lánya mivel foglalkozott. Úgy tudta, a férfi biztonsági őr volt, és többször beszélt nekik arról, hogy engedéllyel van fegyvere. A család soha nem fogadott el tőle segítséget, és ezt nem is várták el soha, mert meg tudták adni a kicsiknek, amire szükségük volt.

Villogó rendőrautó ment a házhoz Káptalanfån, kedden délelőtt, ezt láttuk a helyszínen, és úgy tudjuk illetéktelenek bementek a ház hátsó részébe, ahol a tragédia történt. Aradi Virág rendőrségi sajtóreferens azt mondta, rendőri intézkedés nem történt

Most az egész család aggódik a sérültekért, a 22 éves lány két lövést kapott, a hasába és a hátába, egyik veséjét eltávolították, és tüdejéből egy darabot. A hároméves kislány életveszélyben van, egy tízéves kislányt pedig minap vittek kórházba idegösszeroppanással. A család a temetés után pszichológus segítségét kéri.

A házban még látszottak az égés nyomai

Lajos, az asszony fia a házban beszélt a történtekről, amit jórészt már kitakarítottak az önkormányzat segítségével.

Lajos, az asszony egyik fia megrendülten áll az udvaron az összeégett , véres bútorok között

- Halottak feküdtek a földön, a ház égett, felfoghatatlan, ami itt történt, mondta a fiatalember megrendülten. A házban még látszottak az égés nyomai, az udvaron pedig ott hevertek a véres, összeégett bútorok. Úgy mondta, senki nem számított rá, hogy a bécsi férfi ilyen szörnyűségre képes, egyik kislányt a párjával együtt korábban nyaralni is elvitte Egyiptomba.

A család mesesegítésére az önkormányzat külön számlát nyitott, ahová várják az adományokat:

12082001-01228603-01300002

Település Önkormányzat Káptalanfa

A tragédia részleteiről korábban már írtunk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!