ítéletet hirdetett a bíróság

2018.11.26. 07:00

Kávézó előtt parkolt, ezért támadták meg az árust a káptalantóti piacon

Egy árust megütöttek a piacon, amiért a bántalmazónak bíróság elé kellett állnia. Az agresszív férfit egy év próbára bocsátották.

Mátételki András

Az eset tavaly augusztus 13-án reggel történt, amikor megérkezett a káptalantóti piacra egy régiséggyűjtő. A forgalmi dugóban a férfinek várakoznia kellett. Autójával megállt a kávézó előtti területen, amit nem nézett jó szemmel a szórakozóhely tulajdonosa.

Odament a kényszerűségből veszteglő kocsi gazdájához, s gesztikulálva felszólította távozásra. A „kioktatás” után távozott, de pár lépést követően megfordult, s visszament az autóhoz, amelynek a vezetője a volán mögött ülve, letekert ablakkal várakozott, hogy tovább tudjon menni, s végre ő is kirakhassa portékáit. A 48 éves vádlott se szó, se beszéd, többször arcon ütötte a régiségkereskedőt, akinek a jól látható sérülései nyolc napon belül gyógyultak. Másnap a férfi feljelentést tett a tapolcai kapitányságon.

Az ítéletből kiderült, hogy a kávézó tulajdonosa, aki tagadta tettét, már régóta ellenséges viszonyban volt a sértettel. Az egyik tanú arról számolt be, hogy egy korábbi nézeteltéréskor is elhangzott már olyan, hogy: „Két percünk van, hogy eltakarodjunk!” A Tapolcai Járásbíróság testi sértés vétsége miatt a büntetlen előéletű vádlottat egy év próbára bocsátotta. A törvényszéken jogerős lett a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!