Két év börtön

2019.06.21. 14:00

Kerekesszékhez kötött férfit fosztott ki Somlóvásárhelyen a 19 éves fiatal

Kifosztás bűntette miatt egy 19 éves fiatalembert a bíróság letöltendő szabadságvesztésre ítélt.

Mátételki András

H. Roland a korábbi években garázdaságot és könnyű testi sértés bűntettet kétszer is elkövetett, de minden alkalommal megúszta felfüggesztett fogházbüntetéssel. Tavaly lopás miatt ítélték el, 160 óra közérdekű munkát kellett végeznie.

Ilyen előzmények után tavaly nyáron felkeresett egy somlóvásárhelyi férfit, akinek megvételre ajánlott egy faliórát. Amikor a mozgáskorlátozott, kerekesszékhez kötött házigazda elővette a pénztárcáját, a vádlott kikapta a kezéből, majd elfutott. A 105 ezer forint égethette a kezét, s hallgatott a lelkiismeretére, mert 20 perccel később visszament az illető lakókocsijához, amelynek ajtaján bedobta a pénztárcát, amelyben 54 500 forintot hagyott. A rendőrök a fiatalnál találtak még 40 ezer forintot, amit visszaadtak tulajdonosának.

Az Ajkai Járásbíróság kifosztás bűntette miatt H. Rolandot két év börtönre ítélte azzal, hogy feltételesen szabadlábra legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható. Kimondták, hogy a fiatalnak a korábban kiszabott, de akkor felfüggesztett büntetéseit utólag kell leülnie, ami összesen újabb két évet jelent a hűvösön, mindemellett a 25 ezer forintos bűnügyi költség is őt terheli. A döntés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!