Rendőrségi

2011.03.02. 15:12

Két gyilkossággal és 75 betöréssel gyanúsítanak egy békési rablóbandát

Békéscsaba - Egy férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, három társát pedig 75 rablással gyanúsítja a rendőrség; négy férfit az elmúlt hónapokban vették őrizetbe Dél-Békésben - hangzott el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján szerdán, Békéscsabán.

MTI

Gyurosovics József, a megye főkapitánya elmondta: a betörők 2009 óta 28 italboltba, kilenc élelmiszerüzletbe, két önkormányzati tárolóhelyiségbe és 35, főként külföldiek tulajdonában álló ingatlanba törtek be Dél-Békés 10 településen. Két elkövetőt még tavaly decemberben elfogtak, s megállapították, hogy összességében 5,7 millió forintos kárt okoztak.
   
A nyomozás során azonban felmerült, hogy a gyanúsítottaknak köze lehet a térségben korábban elkövetett rablássorozathoz is, amelyben két ember életét vesztette. A külön felállított nyomozócsoport vizsgálatainak eredményeként február 14-én és 28-án a kommandósok elfogták a harmadik és a negyedik férfit is, akiket nyolc olyan rablással is gyanúsítanak, amelyeket elsősorban idős emberek sérelmére, brutális módon követtek el az elmúlt években. A nyomozás alapján az egyik még decemberben elfogott férfit meggyanúsítottak azzal: olyan súlyosan bántalmazott két idős sértettet, hogy belehaltak sérüléseikbe.
   
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az idős embereket a rablóbanda változó összetételben támadta meg, és brutálisan bántalmazta őket. A rablások során elkövetett gyilkossággal egyelőre egy 37 éves kevermesi férfit gyanúsítanak, aki tettéért akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!