Borzalmas információ derült ki a kisfiú haláláról

2019.05.15. 16:00

Kettős emberölés Várpalotán: Életfogytiglant kért az ügyészség anya és kétéves gyermeke életét kioltó férfi ellen

Vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt azzal a 40 éves férfival szemben, aki 2018. szeptember 27-én este, a Várpalota melletti szőlőhegyben egy édesanya és kétéves gyermeke életét oltotta ki, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A vádirat szerint a 40 éves férfi tavaly tavasszal munkahelyén ismerte meg a nála tizennyolc évvel fiatalabb nőt, majd emiatt a nő korábbi élettársi kapcsolata megszakadt, de élettársával közös, kétéves gyermeküket továbbra is nevelte. A 40 éves férfi júliusban a nőhöz és fiához költözött, és hosszú távú, közös életet tervezett velük.

Megbánta a döntést

A nő a férfi viselkedése, köztük a gyermekkel szembeni féltékenysége miatt megbánta a döntését, és 2018. szeptember közepén közölte vele, hogy szakítani akar, majd két nappal később gyermekével együtt a volt élettársához költözött. A vádlott ebbe nem tudott belenyugodni, de közeledését a nő visszautasította. A nő végül beleegyezett, hogy amikor hátramaradt dolgaikért visszamennek a Baglyas-szőlőhegyi házba, a férfi elbúcsúzzon tőle.

A gyereket sem kímélte

A férfi 2018. szeptember 27-én, késő délután érkezett a házhoz. Ott a nő fejfájásra panaszkodott, emiatt a férfi mellé térdelt, a halántékát masszírozta, majd hirtelen megragadta a nő nyakát, és azt a védekezése ellenére addig szorította, amíg a nő fulladás miatt meghalt. Ekkor ment be a szobába a kétéves gyermek, aki sírva édesanyját szólítgatta, és felmászott mellé a kanapéra. A vádlott a gyermeket megragadta, a gyerekszobába vitte, majd egy konyhakést vett magához, és azt a földön fekvő gyermek mellkasába szúrta. A kisgyermek vérzéses sokk miatt az életét vesztette.

A férfi ezek után, hogy tettét rablógyilkosságnak tüntesse fel, a ház bejárati ajtajának üvegét betörte, és az értékesebb műszaki cikkeket a melléképületben elrejtette. Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott az ügyben eljáró Veszprémi Törvényszéknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!