összefog a falu

2019.03.10. 13:24

Kiégett egy férfi háza Cseszneken

Kiégett és lakhatatlanná vált egy férfi háza Cseszneken, március 9-én, szombaton este. Rokonánál talált menedéket, a polgármester és a falu összefog falubelijükért, mondták a helyszínen, vasárnap az emberek.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

„Ég a János háza!”- Ezt kiáltotta a párom, amikor szombaton este kiment az előszobába, ahonnan látta a hatalmas lángokat, idézi fel a történteket Varga Szabolcs, aki kifutott az udvarra, közben kiáltotta párjának, vigye biztonságos helyre a gyerekeket, hátha átterjed a tűz az otthonukra is.

A közelükben lakó férfi, akinek égett a háza, kirohant az utcára, és kétségbeesetten kiáltotta, hogy szóljon valaki a tűzoltóknak! Varga Szabolcs a szomszédokkal együtt melléképületeiket öntötték vízzel, mert attól tartottak, hogy a tűz őket is érinti. Szabolcs úgy tudja, a tűz a házhoz épített mellékhelyiségben keletkezett. A ház tulajdonosa sokkot kapott a látottak miatt, akinek az egyik szomszéd segített kivinni a házból a gázpalackot.

Fotó: Kovács Erika

-Hatalmas lángokat láttunk tegnap este kilenc óra körül, nagyon megijedtünk, futottunk, hogy mit tudunk segíteni, megkönnyebbültünk, amikor megláttuk Jánost. Aztán nemsokára jött három tűzoltóautó, akik órákon át oltották a borzalmas tüzet, sajnálkozik Vaskovics Józsefné.

-János azt mondta, éppen tévét nézett, amikor pattogást hallott. Erre kiment az udvarra, akkor látta, hogy mellékhelyisége lángokban áll, utal a szombat esti beszélgetésre Juhász Zoltánné. Úgy mondja, Jánost nagyon szorgalmas embernek ismerik, Móron dolgozik egy gyárban, három műszakban, a portáját is rendben tartotta. A szomszédos idős asszonynak is mindenben segített, például fát hordott neki.

Fotó: Kovács Erika

-Ha kell, utolsó fillérünkkel segítjük ezt a fiatalembert, aki most unokaöccséhez ment, fogalmazott Juhászné. -Ott voltunk az oltásnál, és ma reggel is, ezt már Trieblné Stanka Renáta polgármester mondja. Hozzáfűzi, nem ez az első tűz a faluban, korábban, ilyen esetben a szomszéd településekkel összefogtak, és ezt tervezik most is. A polgármester szerint van biztosítás a házon, lakójának rendkívüli önkormányzati támogatást adnak. A férfi unokaöccse átmenetileg Cseszneken keres rokonának szobát, amit albérleti támogatással segítenek.

–Lehetséges, hogy a házat elbontjuk, és mobilház kerül a helyére, mert János nem akar elmenni ebből a faluból, és munkahelye is ideköti, mondja a polgármester.

Szolgainé Soós Gabriella alezredes, megyei katasztrófavédelmi hivatalvezető közölte, a zirci és kisbéri önkormányzati, valamint a bakonyoszlopi önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!