Előzzük meg az ünnep utáni tüzeket!

2020.01.06. 20:00

Könnyen meggyulladhat a kiszáradt karácsonyfa

Könnyen lángra kaphat a kiszáradt karácsonyfa, de kis odafigyeléssel megelőzhető, közölte Csondor Henrietta, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Erika

Hozzátette, a karácsonyfatüzek többsége január első napjaiban történik, amikor a fák már teljesen kiszáradtak, és ezért hamarabb lángra kapnak, mint a frissen kivágott fenyőfák. A karácsonyfán felügyelet nélkül hagyott gyertya, csillagszóró különösen veszélyes lehet, és tragédiával, vagy nagy anyagi kárral járó tűzeset is történhet.

A szóvivő javasolta, ha tűz van a lakásban, azonnal értesítsük a tűzoltóságot, és ha lehetséges, kezdjük meg az oltást. Erre kiválóan alkalmas a nedves pokróc, a víz, vagy a tűzoltó készülék.

-Ha a lángok már testi épségünket veszélyeztetik, ne kezdjünk bele az oltásba, hanem minél hamarabb meneküljünk ki az épületből, és természetesen ekkor is értesítsük a tűzoltókat! Annak a helyiségnek az ajtaját, ahol a tűz van, csukjuk be, hogy kevesebb legyen az oxigén, és így a tűz lassabban terjed, javasolta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!