augusztustól decemberig

2019.01.02. 16:00

Lenyúlt egy kocsit és hónapokig furikázott vele egy hajmáskéri férfi

Vádat emelt egy hajmáskéri férfival szemben jármű önkényes elvételének bűntette miatt a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség a Szlovák Köztársaságban indult, és onnan Magyarországra áttett büntetőeljárásban, közölte Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

A vádirat szerint egy illető 2016 augusztusában, egy határ menti, szlovák községben, lakóhelyén bízta meg a hajmáskéri férfit, hogy javítsa meg személyautóját, de arra nem adott engedélyt, hogy autóját használja.

A férfi ennek ellenére 2016. augusztus végén a járművet tulajdonosa lakóhelyéről elvitte, majd Szlovákiában többször használta, és Veszprémben is közlekedett vele. A tulajdonos a jármű elvitele után telefonon, SMS-ben, e-mailben is kérte a hajmáskéri illetőtől, hogy vigye vissza az autót. A hajmáskéri férfi 2016 decemberében, a tulajdonos édesapjának telefonon elmondta, hogy a jármű Veszprémben, az egyik benzinkúton van. Az autót tulajdonosa visszavitte Szlovákiába, amelyben anyagi kár nem keletkezett.

Az ügyészség vádiratában a hajmáskéri illetővel szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!