az ügyvéd exhumálást kért

2019.03.29. 14:00

Letartóztatásban marad a várpalotai kettős emberölés gyanúsítottja

Indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség a férfi letartóztatásának meghosszabbítását, aki kioltotta anya és gyermeke életét a várpalotai Baglyas-szőlőhegyen, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Veszprémi Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a letartóztatást két hónappal meghosszabbította. Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz. Az elkövető megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. szeptember 27-én, délután felkereste a korábban hozzá közel álló nőt, akit fojtogatni kezdett, ettől a nő elhunyt. Ezután a férfi a nő kétéves kisfiát bántalmazta, aki emiatt szintén életét vesztette. A bíróság megállapította, a gyanúsítottnál továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, ezért szükség van letartóztatásának meghosszabbítására.

Polgár Péter ügyvéd szerint nem életszerű az anya elleni cselekmény elkövetése Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ügy kapcsán egyebek mellett megírtuk, egy 22 éves nő és kétéves gyermeke halt meg Várpalota Baglyas-szőlőhegyen. A gyanúsított, a negyvenéves berhidai B. Zs. korábban beismerő vallomást tett. Ügyvédje, Polgár Péter akkor elmondta, védence, B. Zs. írásban közölte vele, nem ő követte el a kettős gyilkosságot, amivel gyanúsítják. Erre – ahogy védence fogalmazott – a pszichológussal való rendszeres találkozáskor jött rá, amikor előjöttek az emlékei.

Polgár Péter ügyvéd március 29-én közölte, a letartóztatás meghosszabbítása várható volt, mert súlyos bűncselekmények gyanújánál ez történik. Védence, B. Zsolt továbbra is fenntartja állítását, miszerint nem ő volt az elkövető. Az ügyvéd aláhúzta, az eljárást meghatározta védence első két beismerő vallomása. Amikor utóbb tagadta a bűncselekmény elkövetését, a védelem mozgástere már beszűkült, az áldozatokat már eltemették, és az ügyvéd emiatt kérte az áldozatok exhumálását, de ezt a főügyészség nem engedélyezte.

– Ez lett volna az egyetlen lehetőség, ami megerősíti vagy cáfolja B. Zs. állítását, azaz hogy megfojtotta anyát és gyermekét, és utóbb történt a szúrás, egyáltalán ő-e a valódi elkövető. Az ügyészség a letartóztatás meghosszabbítását érintő indítványában azt írta, a gyanúsított a gyermeket leszúrta, a halál oka vérzéses sokk – mondta Polgár Péter. Az ügyvéd szerint nem életszerű az anya elleni cselekmény elkövetése, ugyanis – ahogy az iratokban áll – miért feküdt a nő a férfi ölébe, hogy masszírozza meg a halántékát, amikor a nő korábban és a halála napján is azt mondta neki, kapcsolatuknak vége, visszamegy a párjához, amiben meg is egyeztek.

- Ezek olyan kérdések, amik megválaszolása nélkül nem derülhet ki az igazság – állította az ügyvéd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!