Szeptemberben folytatódik a tárgyalás

2019.07.11. 17:32

Sólyi gyermekgyilkosság: végigsírta a megölt kislány édesanyja a tárgyalást

Kettétört az életünk, kislányunk emlékével élünk, róla álmodunk, ennek a borzalomnak nem szabadott volna megtörténnie, mondták érdeklődésünkre a tavaly megölt nyolc éves sólyi kislány szülei, a Veszprémi Törvényszéken, a csütörtöki előkészítő ülés előtt.

Kovács Erika

Reggel meghozták a vádlottat a bírósághoz

Fotó: Kovács Erika/Napló

Az ügyet Pfeifer Péter tanácsvezető bíró tárgyalja. Az ülésen Gulyás Ildikó ügyész közölte, a Veszprém Megyei Főügyészég aljas indokból, különös kegyetlenséggel, 14. évét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a letartóztatásban lévő fiatalkorút, aki tavaly májusban megölt egy nyolcéves kislányt Sólyon.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Az ügyész részletesen ismertette a vádiratot, eszerint F. F. a gyermek kezeit hátrakötözte, a patakba vitte, ahol többször a víz alá nyomta, majd a kábult kislányt kivitte a partra, kővel bántalmazta. A fiú a már eszméletlen gyermek ruhájának egy részét levette, majd a kislányt újra a patakba vitte, ahol hínárfonatot kötött rá, és elment. A kislány vízbefulladt. Miután a gyermek kora este nem ért haza, testvére keresni kezdte, majd az édesapa bejelentése után megkezdődött a szervezett keresés. A kislány holttestét hajnalban találták meg a Séd-patakban, halálának közvetlen oka vízbefulladás volt. A vádlott nem szenved személyiségzavarban.

Gulyás Ildikó ügyész ismertette az ügy részleteit. Fotó: Kovács Erika/Napló

A vádlott kirendelt védője zárt ülést kért, amit a bíróság elrendelt. A védő kérdéseinkre nem kívánt válaszolni. Fridman Róbert, a megölt kislány szüleinek ügyvédje érdeklődésünkre elmondta, a vádlott nem teljes mértékben ismerte be a bűncselekményt, ezért a bíró elrendelte a teljes körű bizonyítást, tárgyalásra tűzte az ügyet, ami szeptemberben folytatódik.

Fridman Róbert, a megölt Sólyi kislány szüleinek ügyvédje
Fotó: Kovács Erika/Napló

Arról, hogy mit ismert el a vádlott, az ügyvéd kegyeleti okokból nem kívánt beszélni.

-Mit élhetett át a nyolcéves kislányom, a fájdalom, és félelem, szörnyű lehetett! – mondta Farkas Zsanett, az anya, és Horváth Győző, az apa, akik sokat álmodnak gyermekükről, az anya az ülésen végig sírt. Az utolsó emlékük, amikor május 18-án reggel elvitték a kislányt az iskolába, és puszival köszönt el tőlük.

A vádlott édesapja a bíróság folyosóján (háttal), sem ő sem a vádlott édesanyja nem kívánt nyilatkozni Fotó: Kovács Erika/Napló

A szülők féltve őrzik gyermekük játékait, kedvenc könyveit, az anya a rokonaitól kapott láncot viseli, aminek medáljába a kislány arcát gravírozták. A család a temetőbe rendszeresen jár, virágot, mécsest visznek a kis sírra. A vádlott szülei nem kértek tőlük bocsánatot, a megölt kislány szülei haragot éreznek, azt kívánták, kapja vissza F. F. azt, amit okozott.

-Ennek a kegyetlen emberölésnek nem szabadott volna megtörténnie, mondták. F. F. szülei nem kívántak velünk beszélni.

Farkas Zsanett, Adrienn édesanya olyan láncot hord a nyakában, amin kislánya látható, a rokonságtól kapta születésnapjára nemrég Fotó: Kovács Erika/Napló

A Veszprémi Törvényszék közleményben egyebek mellett közölte, az ügy szeptember 26-án a vádlott részletes kihallgatásával, tanúkihallgatással és szakértők meghallgatásával folytatódik. A bíróság az ügyben kegyeleti, erkölcsi okokból, és a vádlott fiatalkorára tekintettel kizárta a tárgyalásról a nyilvánosságot.

A hatályos Büntető Törvénykönyv szabályai alapján a vádlottal szemben bűnössége megállapításakor legfeljebb 15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!