Veszprém megye

2018.08.27. 18:29

Mámoros hétvége volt: tizenöten buktak le ittas vezetésért

Tizenöt ittas járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén, közölte Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

A hétvége alatt, 2018. augusztus 24. és augusztus 26. közúti között ellenőrzéskor tizenöt járművezetővel szemben merült fel ittasság gyanúja. Tizenkettőnél indult büntetőeljárás járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt, három személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.

-Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatívan érinti a közlekedést, a vezetést. Szeszes ital fogyasztása miatt növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. A jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, elhárításában is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság mértékével fokozódnak, hangsúlyozta a rendőrségi sajtós. Hozzáfűzte, további jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!