Rendőrségi

2012.07.04. 17:15

Meghalt egy tűzoltó, amikor felborult egy gépjárműfecskendő

Szeged - Az MTI információja szerint 27 éves volt az a tűzoltó, aki életét vesztette, amikor felborult egy tűzoltóautó szerdán Sándorfalva és Ópusztaszer között; egy tűzoltót kulcscsonttöréssel, négyet pedig zömmel horzsolásos sérüléssel szállítottak a szegedi klinikára.

MTI

A baleset sérültjeit időközben kiengedték a kórházból, Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője délután meglátogatta őket a szegedi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon.
   
A baleset helyszínén tartott sajtótájékoztatóján Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője felidézte: társai egy oltásról indultak vissza szegedi állomáshelyükre, amikor Ópusztaszer közelében egy balkanyarban a tűzoltóautó eddig tisztázatlan körülmények között kisodródott és felborult.        
   
Az MTI úgy tudja, hogy a baleset halálos áldozata a jármű hátsó ülésén, az egyik ablaknál ült.


   
Műszaki és munkabiztonsági szakértők vizsgálják a baleset körülményeit.
   
Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy délután megkezdődött a műszaki mentés, a gépjárműfecskendőt több jármű - köztük tűzoltóautók - segítségével sikerült az útra emelni. A tűzoltók csendben, megrendülten dolgoztak.


   
A történtek feldolgozásában a rendőrség pszichológusa segít a tűzoltóknak, a katasztrófavédelem szegedi központjában pedig saját pszichológusaik is várják a segítséget igénylőket.
   
Az útzárat fél hatkor feloldották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!