Rendőrségi

2012.06.28. 09:32

Megölte idősebb szeretőjét a tizenhat éves fiú, hat évet kapott

Szeged – Jogerősen hat év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a tizenhat éves fiút, aki tavaly meggyilkolta negyvenesztendős szeretőjét, korábban pedig egy tanárát is bántalmazta.

MTI

A vádlott egy kisteleki tanyán lakott családjával. A fiú bent a városban tanult az általános iskolában, de többször keveredett összetűzésbe diáktársaival és tanáraival. Az egyik ilyen eset odáig fajult, hogy a fiú szidalmazni kezdte az órán őt rendreutasító tanárt, majd ököllel arcon ütötte a férfit.
   
Ahogy a fiatal otthonában gyakoribbá váltak a veszekedések, egyre sűrűbben töltötte éjszakáit egy közeli lakatlan épületben, illetve a későbbi sértett tanyáján. Az élettársával négy gyermeket nevelő asszony szinte minden nap ivott, ezért megromlott kapcsolata családjával. A nő 2011 augusztusában viszonyt kezdett a nála 25 évvel fiatalabb fiúval. A rendszeres és titokban tartott szexuális kapcsolat a hónap végéig tartott, amikor a vádlott Szegedre, kollégiumba költözött.
   
A tanév első hetéről hazatérő fiú szeptember 9-én délután ismét találkozott az asszonnyal, együtt töltötték az éjszakát egy lakatlan tanyán, ahol a nő – mint utóbb kiderült alaptalanul - azt mondta a vádlottnak, gyermeket vár tőle, ezért még aznap este beszámol viszonyukról élettársának, akitől el akar költözni. A vádlott szégyellte környezete előtt kapcsolatukat, és a gyereket sem akarta vállalni, ezért a sértett szavait hallva tiltakozni kezdett, majd szóváltás alakult ki köztük. A fiú lökdöste az asszonyt, majd egy törülközőt felkapva, azt a nyaka köré tekerve hátulról fojtogatni kezdte, míg a nő elvesztette eszméletét.
   
A fiatal ezután kétszer fejbe rúgta a magatehetetlen nőt, majd megtaposta áldozatát, akit egy ásóval kétszer mellbe is szúrt, vallomása szerint azért, hogy biztos lehessen benne, az asszony meghalt. A vádlott az udvaron egy fél méter mély gödröt ásott, abba temette a nőt, akinek halálát a szakértői vélemény szerint a fojtogatás okozta.
   
A holtestet néhány nap múlva az asszonyt kereső rokonok találták meg.
   
A táblabíróság aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit ezért jogerősen hat év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!