szabálysértési őrizetbe vették

2019.05.21. 15:29

„Megszívatta” a mentőket: rosszullétet színlelt egy nemesgulácsi férfi

Az ajkai rendőrök szabálysértési őrizetbe vették azt a nemesgulácsi férfit, akinek valótlan bejelentése kapcsán a mentőszolgálat munkatársai szükségtelenül vonultak a helyszínre.

Az Ajkai Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 62 éves nemesgulácsi lakos ellen. A központi segélyhívó számra 2019. május 19-én 19 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy az egyik ajkai szórakozóhelyen egy férfi rosszul van – írja a police.hu.

A kiérkező mentőszolgálat munkatársai a helyszínen egy földön fekvő embert találtak, aki a mellkasát fájlalta, így őt kórházba szállították.

A kórházban a férfi a vizsgálat közben felállt és közölte, hogy nincs semmi baja, csak próbára tette az egészségügyi dolgozókat.

Az ajkai rendőrök a férfit előállították a helyi kapitányságra, majd a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a segélyhívó központokat ne terheljék valótlan bejelentéssel, a 112-es segélyhívó számot szigorúan csak vészhelyzet esetén hívják. Az indokolatlan hívások túlterhelik a rendszert, ezzel veszélyeztetve olyan emberek életét, vagyontárgyait, akik valóban segítségre szorulnak.

Ilyen esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított intézkedések és az eljárás költségeit is a bejelentőre terhelheti!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!