egy balaton-parti községben

2018.09.19. 12:50

Megütötte az ügyvédet a szakértői szemlén

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 46 éves, budapesti férfival szemben a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Kovács Erika

A férfi egy polgári peres ügyben elrendelt igazságügyi szakértői szemlén a felperes ügyvédjét bántalmazta, derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójából.

2017 tavaszán polgári peres eljárás volt folyamatban az egyik Balaton-parti községben, egy ingatlan közös tulajdonának megszüntetéséért, amelyre a bíróság az ingatlan, illetve a felperesi beruházások értékének megállapítására szakértőt rendelt ki. A bíróság végzésében előírta, hogy a szakértő a feleket előzetesen értesítse a helyszíni szemléről, amelyen az épületbe történő bejutást is biztosítani kell. A szakértő ezután szemlét tűzött ki, amelyen a felperes ügyvédje is megjelent. Amikor az érintettek az épület belsejébe akartak menni, a budapesti féri a felperes ügyvédje előtt becsapta az ajtót. Az ügyvéd figyelmeztette, a szemlén őt a bírósági tárgyalással azonos jogok illetik meg, így jogosult az ingatlanba belépni. A férfi erre az épület ajtaját indulatosan kinyitotta, majd az ügyvédet ököllel mellkason ütötte és többször meglökte. A 75 éves ügyvéd a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

- Büntetőjogi szempontból a bírósági vagy más hatósági eljárásban a jogi képviselő közfeladatot ellátó személynek minősül, akit a törvény a hivatalos személyhez hasonlóan kiemelt védelemben részesít, szögezte le a főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!