jó üzletnek ígérkezett

2019.07.04. 07:00

Mobiltelefon helyett vízpumpát kapott egy pápai férfi

Ismét csalás miatt vonta felelősségre a bíróság azt a férfit, aki interneten ezúttal telefonjaira keresett vevőt. Felfüggesztett büntetéssel megúszta a trükközést.

Mátételki András

A Göncön élő K. József nem ma kezdte mások átverését. Az 51 éves férfi közel másfél évtizede zsarolás miatt állt bíróság elé, később csalások miatt kellett felelnie, amiért két és fél éves börtönbüntetésre ítélték.

A vádlott legutóbb 2016 novemberében trükközött, hogy szerkezetlakatosi fizetését kiegészítse: interneten meghirdetett két mobiltelefont 160 ezer forintért.

A remek vételi lehetőségre egy pápai férfi csapott le, aki élettársa számlájáról küldte át a megbeszélt összeget. Négy nap múlva csomagot hozott neki a postás, amiben nem a telefonok voltak, hanem egy személygépkocsi vízpumpája.

Már hívta is az eladót, aki azt a választ kapta K. Józseftől, hogy a testvére tévedésből rossz csomagot adott fel. Ígéretet tett arra, hogy elküldi a két telefont, vagy visszautalja a pénzt.

Egyik sem történt meg, amire a vádlott azt mondta, hogy munkahelyi elfoglaltsága miatt nem ért rá. Ezt követően elérhetetlenné vált, aminek rendőrségi feljelentés lett a vége.

A Pápai Járásbíróság csalás vétsége miatt K. Józsefet két évre felfüggesztett egy év két hónap fogházra ítélte, és kötelezték a 160 ezer forintos kár megtérítésére.

A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában