jogosítvány nélkül, ittasan

2018.11.26. 15:40

Munkáltatója kocsijával okozott balesetet egy férfi

A balatonalmádi rendőrök befejezték a jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés elkövetése miatt folytatott vizsgálatot egy 30 éves budapesti férfival szemben.

Fotó: rendőrség

A police.hu információi szerint 2018. szeptember 9-én este egy budapesti férfi balatonkenesei munkahelyéről elhajtott munkáltatója személygépkocsijával az autó tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül.

Közlekedése során balesetet okozott, a férfi megsérült, majd a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Fotó: rendőrség

A vizsgálatok során felmerült a gyanú, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, amelyet szakértői vizsgálat is megerősített. Az adatgyűjtés során az is kiderült, hogy az ukrán származású magyar állampolgárnak nem volt érvényes magyar vezetői engedélye.

A 30 éves P. Zsolttal szemben jármű önkényes elvétele bűntett és ittas vezetés vétsége miatt indult büntetőeljárás során a nyomozás vizsgálati szakaszában a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult a férfival szemben.

(Októberben Tapolca mellett is történt egy hasonló eset, erről ITT olvashatnak.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!