bíróság

2019.10.29. 07:00

Nem tudott belenyugodni a szakításba, bosszút állt a hetvenéves pápai férfi

Vádat emelt a Pápai Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt egy 70 éves helyi férfival szemben, aki a volt élettársának új párja ellen valótlan rendőrségi bejelentést tett, közölte Gulyás Ildikó, megyei főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

A vádirat szerint a férfi és élettársa szakítottak, de a nő új kapcsolatát nem tudta elfogadni. A férfi ezért júniusban felhívta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot, és azt mondta, az asszony új párja a nő pápai lakásában kábítószert rejteget, rendszeresen drogot árul, amelyből ő maga is rendelt, de azt neki a férfi nem szállította ki.

A férfi hamis vádja alapján csekély mennyiségű kábítószer-kereskedelem miatt büntetőeljárás indult, és a rendőrök a bűncselekménnyel vádolt férfinél házkutatást tartottak. Miután kiderült, hogy bűncselekményt nem követett el, a nyomozást megszüntették.

A járási ügyészség a 70 éves férfival szemben tárgyalás mellőzésével próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a Pápai Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!