két ember megsérült

2018.08.22. 14:35

Nézők közé csapódott a tűzijáték Zánkán – Eljárást indított a rendőrség

Eljárást indított a rendőrség a zánkai augusztus 20-ai tűzijáték ügyében, a nézők közé csapódó rakéták a polgármester információi szerint két embert sebesítettek meg.

MTI

Kucsera Katalin, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője szerdán az MTI megkeresésére azt közölte: a zánkai tűzijátékon történtek ügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság.

Filep Miklós (független), Zánka polgármestere az MTI-nek azt mondta: az augusztus 20-ai tűzijáték második-harmadik percében – szerinte “nyilvánvalóan a vállalkozó hibájából” – 4-5 petárda a kilövőállástól vízszintesen a vízparton állók és a Balaton irányába indult el.

Így festett a zánkai tűzijáték

Az ott levő 30-50 ember elmenekült az érintett területről, a strandgondnok pedig a rendelkezésre álló eszközökkel elsősegélyt nyújtott azoknak, akik azt igényelték. A polgármester információi szerint ketten szenvedtek nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket, őket a mentők a helyszínen ellátták.

Filep Miklós közölte: az önkormányzat a hatályos jogszabályok szerinti bejelentési kötelezettségnek eleget téve előzetesen kijelölte a tűzijáték idejére a rendőrség és a katasztrófavédelem által ellenőrzött és jóváhagyott védelmi zónát, és azon belül senki sem tartózkodott.

Hozzátette: a tűzijátékot pályázat útján kiválasztott vállalkozó bonyolította le.

A polgármester sajtóinformációkat cáfolva azt mondta, a jelenlévők nagy része – több ezer ember – az eseményeket nem észlelte, “pánik és menekülési hullám, egymást tipró embertömegek nem voltak”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!